info@renthem.se
08-82 44 77
info@renthem.se
08-82 44 77

Hushållsnära Tjänster

Hushushållsnära-tjänster-renthemhållsnära tjänster innebär tjänster som utförs i eller i närheten av en bostad som antingen du eller dina föräldrar bor i eller använder som fritidsbostad. Till hushållsnära tjänster tillhör rengöring, städning, trädgårdsarbete samt annat slags underhåll. Utöver dessa tjänster tillhör även barnpassning och omsorgstjänster till hushållsnära tjänster. Däremot kan du inte få Rut-avdrag om hushållsnära tjänsterna utförs av någon närstående så som, make/maka, föräldrar, barn eller barnbarn, barns, barnbarns eller barnbarnsbarns makar samt även syskon och deras makar eller syskons barn, barnbarn eller barnbarnsbarn. Även om de hushållsnära tjänsterna utförs av din egen firma är du inte berättigad till att få rut-avdrag.

De flesta hushållsnära tjänster har rätt till att få något som kallas för RUT-avdrag, vilket är ett slags skatteavdrag. Skattereduktionen, RUT-avdraget, kan godkännas till halva arbetskostnaden men kan inte överskrida 50 000 kr per person och år. Dessutom kan du inte få mer i skatteavdrag än vad du ska betala i slutgiltig skatt, för då blir du återbetalningsskyldig. För att kunna få RUT-avdrag så ska du följa vissa kriterier så som att vara obegränsat skattskyldig, att du minst fyllt 18 samma år som arbetet utförs samt att du betalat för ett rut-arbete. Att vara obegränsat skattskyldig innebär att du antingen är bosatt eller har vistats stadigvarande i Sverige eller att du har en väsentlig anledning till landet. Detta innebär att du betalar skatt till Sverige för alla inkomster, oavsett om de kommer från utlandet eller inrikes. Det är den som utför arbetet som ansöker om rut-avdrag vilket medför att detta trycks i din, köparens, deklaration, genom att godkänna uppgifterna i deklarationen så intygar du att alla villkor för rut-avdraget har blivit uppfyllda.

Uppdatering 2016-01-01: Nya regler för RUT-avdrag 2016

RUT-avdrag
– Köpare som inte har fyllt 65 år kan få max 25 000 kronor i RUT-avdrag.
– Köpare som har fyllt 65 år kan få som mest 50 000 kronor i RUT-avdrag.
– RUT-avdrag för städning godkänns endast för enklare städarbete, annat rengöringsarbete samt flyttstädning.
– RUT-avdrag godkänns inte länge för matlagning.

Viktigt att tänka på!
Betalning måste genomföras under 2015 för att tidigare regler ska gälla. Om betalningen för ett RUT-arbete sker den 1 januari 2016 eller senare så gäller den nya lägre gränsen för maximalt RUT-arbete, oavsett om arbetet utförts 2015.

BOKA ONLINE eller ring oss på 08-82 44 77
Close
2017-02-22

Städning

Alltid ordentligt rent och trevligt att komma hem efter er städning!

2017-02-21

Storstädning snabbt och smidigt

Jag anlitade rent hem för en storstädning inför visning av mitt hus. Gjorde ändringar i bokningen dagen innan utan problem. Bra kommunikation från firman och bra resultat. Rekommenderas!

2017-01-20

Nöjd med hemstädningen.

Vi har anlitat Rent hem för storstädning vid två tillfällen och verkligen varit nöjda. Jätteskönt att komma hem till en riktigt fräsch och noggrant städad bostad. Rekommenderar detta företag för effektiv och väl utförd städning.

2017-01-18

Bra visningsstädning

Väldigt trevlig personal och städningen vart riktigt bra! Kan varmt rekommendera, återkommer med bokning av flyttstäd så fort lägenheten blir såld =)

2016-12-03

nöjd kund

Jag är jättenöjd med städningen som ni(Elisabeth)utfört. Jag har varit lite avvaktande att ta hjälp med städning av någon annan. Jag känner att jag hinner inte med o orkar inte heller….. Det är tack vare min dotter som är kund hos er som äntligen lyckades övertala mig…. m v h Susanne

Se fler omdömen
O M D Ö M E
Close tab